Bor du på få m2 eller har du et hjem med mange små rum, kan indretning godt være en udfordring. Jeg har samlet lidt inspiration til hvordan du kan optimere den plads du har til rådighed og samtidigt få små rum til at virke større eller mere rummelige.

 

LYS

Vinduer er en vigtig lyskilde. Pas på med at bruge store mørke gardiner. Vælg gerne en løsning, der ikke optager for meget plads, eksempelvis plisségardiner eller gardiner af et tyndt og lyst materiale. Har rummet intet vindue, kan der etableres et vindue i en væg eller en dør med glas. Går døren ind i værelset kan det være en fordel at skifte den til én del vender udad. Kan dette ikke lade sig gøre, er en foldedør eller en skydedør en mulig løsning.

 

LYSE FLADER

Mørke farver har tendens til at suge lyset, hvorimod lyse flader giver fornemmelsen af rummelighed, samtidigt med at de reflekterer og spreder lyset. Pas derfor på med mørke farver eller mørkt træ på vægge, gulve og lofter. Et godt placeret spejl i forhold til rummets lysindfald kan give dig mere lys og dybde. Placer ikke et spejl så det spejler din seng, da dette kan være forstyrrende når du skal slappe af.

 

LET INTERIØR

Det er vigtigt at vælge møbler med et let udtryk. Pas på med for tunge møbler uden ben. Sørg for at man kan se så meget af gulvet som muligt – det skaber luft og giver et lettere udtryk. Vælg desuden møbler der kan opfylde flere behov eller funktioner. Eksempelvis kan en lille reol med en pude på, fungere som ekstra siddeplads. Sørg for symmetri hvis det er et soveværelse du indretter – det skaber ro.

 

BRUG RUMMETS HØJDE

Udnyt pladsen til ekstra opbevaring eller lav en hems hvis der er god plads. Dette giver også en fornemmelse af bedre rummelighed. Udnyt desuden alle kroge, indhak og hjørner. Brug ikke eventuel plads bag en dør, da den skal kunne åbnes helt op så energien kan flyde frit.

 

RYD OP

Indret med få mellem/store ting i stedet for mange små ting. Du kan samle dit yndlingspynt på en bakke eller i en vindueskarm, så det ikke står spredt ud over det hele. Vælg gerne de lidt større ting, da det er med til at give et overskueligt udtryk. Sørg for at dine ting har en plads, så du ved hvor det skal hen – det gør det meget lettere at rydde op!

 

Læs om indretning af din stue her.